

Hjerteskjell
(Cerastoderma edule)
hjerteskjell regnes som uutnyttet ressurs fordi de norske skjellene regnes som spesielt gode fordi de inneholder lite grus og stein som ofte kan være problem.
Visste du at ...
som larve svømmer hjerteskjellet med en fot inntil den får skjellUtbredelse
Store forekomster på sandstrender hvor høsting kan være i konflikt med friluftsinteresser.
Fangst
Det høstes en del hjerteskjell i strandsonen. Disse skjellene ligger nedgravd like under sandoverflaten. De kan høstes med spade eller rive på lavvann. Hjerteskjellene må stå i rent vann et døgn eller to for å kvitte seg med sand før tilberedning.
Les mer om de ulike fiskemetodene og hvordan man sikrer bærekraftig uttak av de ulike artene
Størrelse
Uutnyttet art hvor tilgang er uforutsigbar. Pakkes i 1 - 2 kgs nett eller selges i løs vekt. Hjerteskjell blir ofte solgt som tilleggsprodukt fra grosistene som selger blåskjell og kamskjell.Tilberedelse
De brukes vanligvis dampet, og gjerne i kombinasjon med annen sjømat – i supper, pastaretter osv. Hjerteskjellene har god sødme og en fast tekstur. Det er viktig å gi dem en rask varmebehandling, slik at de ikke blir seige.
Oppskrifter

Grillpakke med hjerteskjell
Det enklest du kan legge på grillen er grillpakker fylt med det du måtte ønske. Om du gjør litt forarbeid på kjøkkenet kan du få en smaksopplevelse av en annen verden.